Autoverzekering

Een autoverzekering is, zoals je waarschijnlijk wel zult weten, verplicht in Nederland, en de meeste andere landen.

Dat wil zeggen, het is verplicht om in de autoverzekering de zogenoemde wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Eventuele andere dekkingen zijn niet verplicht.

AutoverzekeringWaarom de wettelijke aansprakelijkheid in de autoverzekering verplicht is, valt snel te verklaren.

Als je met de auto schade aan anderen toebrengt, kan het schadebedrag al snel oplopen tot vele duizenden, of zelfs honderdduizenden Euro’s. Bijvoorbeeld als je een ongeluk veroorzaakt waarbij letselschade ontstaat, waarbij bijvoorbeeld sprake is van een langdurige ziekenhuisopnames, en uitval van verdiensten.

Bijna niemand kan een dergelijke schade uit eigen zaak betalen, waarom de wetgever dan ook besloten heeft om de WA dekking bij de autoverzekering verplicht te stellen.

Zo weet iedereen zeker, dat schade in een dergelijk geval altijd vergoed zal worden.

Alhoewel er natuurlijk altijd mensen zijn die weigeren een autoverzekering af te sluiten, en toch onverzekerd rondrijden.

In dat geval komt het Waarborgfonds Motorverkeer voor de schade op. Iedereen met een autoverzekering betaald een kleine bijdrage aan dit Waarborgfonds Motorverkeer, en schade zal normaal gesproken ook altijd op de veroorzaker verhaald worden.

Een uitgebreidere autoverzekering

Vanzelfsprekend, mag je een autoverzekering ook verder uitbreiden, maar het is niet verplicht. Uitbreiding zal namelijk altijd betekenen, dat het altijd schade aan jezelf of je eigen auto betreft, en dat is dus niet verplicht.

Je kunt bijvoorbeeld de auto verzekeringen tegen vol casco of gedeeltelijk casco, waarbij bijvoorbeeld brand of diiefstal van het voertuig meeverzekerd kunnen worden, en natuurlijk andere schadevormen.

Maar je kunt de autoverzekering bijvoorbeeld ook uitbreiden met een inzittenden ongevallenverzekering.

Wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten, dan kunnen we je alleen maar aanraden om daarbij het aanbod van de verschillende verzekeringsmaatschappijen goed te vergelijken.

In prijs en in voorwaarden, kan er namelijk een ontzettend groot verschil zijn.

Als je gaat vergelijken, kijk dan in ieder geval niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden, zodat je zeker weet dat schade wordt vergoed wanneer jij dat zelf zou wensen.

Niet dat je een schadegeval hebt, en niets terug krijgt van de autoverzekering.

[wp_ad_camp_1]

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en vooral alles omtrent auto's en kentekens is erg leuk om over te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...