Financial Lease

Wanneer je een auto wilt leasen heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden, en één van deze mogelijkheden is financial lease. Financial lease is wel iets duurder, maar dit heeft wel een erg goede reden.

Bij een financial lease betaal je een vast bedrag per maand en krijg je gewoon een splinternieuwe auto mee. Zo kunnen mensen die het geld niet hebben voor een nieuwe auto of mensen die niet in één keer een groot bedrag kwijt willen, toch een nieuwe auto kopen.

Financial lease is in principe gewoon een lening

Bij alle vormen van leasing betaal je een vast bedrag per maand, en dus ook bij financial lease, maar er zit wel een heel groot verschil in. Bij financial lease word je namelijk economisch eigenaar van de auto en de lease verstrekker wordt de juridische eigenaar. Na afloop van het leasecontract wordt de auto ook juridisch jouw eigendom. De auto wordt dus gewoon volkomen jouw eigendom. Bij andere vormen van lease moet je de auto teruggeven, wanneer het leasecontract erop zit of je kunt de auto kopen. Financial lease heeft dan ook veel weg van een lening die je bij de bank afsluit, om een auto te kopen. Een financial lease is wel voordeliger en heeft vaak een veel lagere rentepercentage.

Hoeveel kost het per maand?
Het maandbedrag van financial lease is, zoals alle andere vormen van lease, afhankelijk van de waarde van de auto. Het spreekt dan ook voor zich dat je meer betaald voor het leasen van een Mercedes, dan voor een kleine Volkswagen. Het maandbedrag ligt wel hoger dan bij de gewone vormen van lease, omdat je de eigenaar wordt van de auto. Aan het einde van de leaseperiode heb je dan ook een mooie auto die van jezelf is.

BKR notitie
Als je bij de bank geld gaat lenen doet de bank ze een krediet check, en aan de hand daarvan bepalen ze vaak of je in de aanmerking komt voor een lening. Bij financial lease werkt het ook zo. Zo word er altijd een BKR check gedaan, om je kredietwaardigheid te toetsen. Mocht je een negatieve BKR notitie hebben krijg je een lage kredietwaardigheid en is de kans vrij klein dat je een financial lease mag afsluiten.

[wp_ad_camp_1]

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en vooral alles omtrent auto's en kentekens is erg leuk om over te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...