Hoe kan je zuiniger autorijden?

Door zuiniger te rijden word er brandstof bespaart en dit heeft meerdere voordelen. In de eerste plaats bespaar je geld en in de tweede plaats bespaar je het milieu. Het klinkt allemaal wel goed maar hoe krijg je het voor elkaar.

Pak vaker de fiets
Veel mensen gebruiken hun auto echt voor alles. Als ze even naar de supermarkt moeten 500 meter verderop pakken ze al de auto. Door op zulke momenten de fiets te pakken word er flink op brandstof bespaart. Naast het besparen van brandstof wordt ook de levensduur van de motor van de auto zelf verlengt. Dit komt door het feit dat een koude motor twee keer meer brandstof gebruikt en het is ook nog eens slecht voor de auto. Probeer daarom zo min mogelijk korte ritten te maken en de auto vaker te laten staan bij korte afstanden.

Rijgedrag
Rijgedrag van bestuurders speelt ook een grote rol bij zuinig rijden. Veel bestuurders trekken snel op of kleven aan de bumper van andere bestuurders. Beide zorgen voor veel brandstofverbruik. Als je snel optrekt gaat de auto opeens veel brandstof verbruiken, maar ook wanneer je bumper kleeft. Bij bumperkleven wordt er vaak geremd en geaccelereerd. Dit verbruikt niet alleen veel brandstof, maar is ook nog eens slecht voor de motor. Door rustig te rijden en voldoende afstand te bewaren rij je al zuiniger en bespaar je brandstof. Het is ook nog eens veiliger.

Navigatie
Dat mensen in deze moderne tijden verdwalen is ongelooflijk, maar het gebeurt nog regelmatig. Door gebruik van navigatie kunnen mensen recht op hun doel afrijden en besparen zo de onnodige extra kilometers. Door een beetje te verdwalen word er al veel brandstof verbruikt en dit telt allemaal bij elkaar op als het vaker gebeurt. Mensen rijden vaak ook onnodig en ook dit telt weer bij elkaar op. Op jaarbasis zijn dit een behoorlijk aantal kilometers. Dit terwijl haast elke auto een navigatiesysteem heeft. Heeft je auto geen navigatiesysteem? Gebruik dan je smartphone, want met een simpele app kun je van je smartphone een navigatiesysteem maken. Op de meeste smartphones staat de navigatie app er trouwens standaard op.

[wp_ad_camp_1]

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en vooral alles omtrent auto's en kentekens is erg leuk om over te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...