Kilometerstand Check

Mensen doen steeds vaker een kilometerstand check voordat ze een auto kopen. Het blijkt dat fraude met de kilometerstand nogal hoog ligt, om de auto meer waarde te geven.

Kilometerstand
De Kilometerstand geeft de afstand weer dat een voertuig gereden heeft. Alle auto’s hebben een kilometerteller en dit geeft de afstand aan dat een auto gereden heeft. De kilometerstand is bij tweedehandse auto’s belangrijk, omdat dit invloed heeft op de waarde. Hoe hoger de kilometerstand hoe minder de auto waard zal zijn. Bij bepaalde kilometerstanden moeten ook autoonderdelen vervangen worden.

Fraude
Bij bepaalde kilometerstanden moet de eigenaar bepaalde auto onderdelen vervangen en dit kost natuurlijk geld. Zijn auto wordt ook minder waard als de kilometerstand hoog is. Het komt dan ook vaak voor dat mensen de kilometerstanden terugdraaien of het laten terugdraaien. Het lijkt er dan op dat de auto minder gereden heeft. Vaak komen mensen niet eens achter dat ze bedrogen zijn, maar ze ondervinden vaak wel problemen met de auto. Sommige mensen komen er bij de garage achter dat er met de auto geknoeid is.

NAP en RDW
NAP is een stichting die zich met kilometerstand fraude bezig houdt. Het verzamelt in samenwerking met RDW, kilometerstanden in zijn database. Garages zijn verplicht om kilometerstanden door te geven bij keuringen of reparaties boven de 150 euro. Aan de hand van de verzamelde gegevens kan er later worden nagegaan of er met de kilometerstand is geknoeid. Inzage in de NAP systeem is mogelijk bij BOVAG bedrijven en ANWB keuringsstations.

Kilometerstand check

Deze vorm van fraude is tegenwoordig heel bekend en veel mensen doen daarom de kilometerstand check. Dit kan op twee manieren.

Kilometerstand CheckJe kunt online bij RDW de kilometerstand check doen of je kunt bij een BOVAG bedrijf de kilometerstand opvragen. Bij de online kilometerstand check zijn er 3 resultaten mogelijk. De kilometerstand is logisch, onlogisch of geen oordeel. Bij logisch betekent het dat de kilometerstand wel klopt volgens de gegevens. Bij onlogisch betekent het dat de kilometerstand niet klopt. Bij geen oordeel betekent het dat er geen gegevens beschikbaar zijn of dat de kilometerstand volgens NAP niet klopt. Bij een BOVAG bedrijf krijg je direct advies en hun kunnen precieze kilometerstanden inzien in het NAP systeem.

[wp_ad_camp_1]

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en vooral alles omtrent auto's en kentekens is erg leuk om over te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...