De Ninebot, de milieuvriendelijke oplossing

Er schoof laatst een wetenschapper aan tafel bij het televisie programma ‘de wereld draait door’. Deze wetenschapper was naar Antarctica geweest voor onderzoek naar klimaatverandering, en kwam met een heel onheilspellend bericht aanschuiven bij de tafel van Matthijs van Nieuwkerk. Haar boodschap was angstaanjagend helder: het is niet de zuidpool waar het gevaar van klimaatverandering van vandaan komt, maar het is de noordpool. De temperaturen op de noordpool zijn in jaren nog nooit zo hoog geweest, waardoor het er nog maar een paar maanden per jaar vriest. Daardoor zijn er gigantische stukken ijs gaan smelten, en die vriezen dus nog maar een paar maanden per jaar aan. Iedereen weet dat de kleur wit de warmte van de zon niet absorbeert, maar juist terugkaatst. Hoe minder ijs er is, hoe minder warmte er wordt teruggekaatst.

Cumulatief proces

Het is dus een cumulatief proces. Er komt steeds meer zeewater bij, omdat er steeds meer ijs smelt. Zeewater neemt juist warmte op, waardoor de temperatuur alleen nog maar sneller en sneller gaat stijgen. Het is haast een cumulatief proces, want alle processen die nu aan het gebeuren zijn, werken de algehele stijging van de temperatuur alleen nog maar verder in de hand. Het gevolg is duizelingwekkend: waar wetenschappers eerst dachten dat de noordpool in 2030 volledig zou verdwijnen, werd die prognose eerst al bijgesteld naar 2022. De laatste nieuwe voorspellingen zijn dat de noordpool volgend jaar in de zomer al eens helemaal verdwenen kan zijn! In de winter vriest er nog wel wat van aan, maar dat is dus niet veel meer.

Denken in oplossingen

We moeten denken in oplossingen. Daarom is het belangrijk om de auto vaker te laten staan en over te gaan op elektrisch vervoer. Zoals de ninebot. Je kunt online je ninebot kopen, of eens kijken op http://www.ninebotkopen.nl/. Voor het klimaat, en voor jezelf.

[wp_ad_camp_1]

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en vooral alles omtrent auto's en kentekens is erg leuk om over te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...