RDW Online

RDW Online, een makkelijke manier om alles te bekijken dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer doet, en om informatie over voertuigen te verkrijgen.

De RDW Online

Met de komst van het internet, is ook de RDW Online gegaan, en biedt via rdw.nl diverse opties en mogelijkheden, die voor de overheid, maar ook voor iedere persoon in Nederland, veel gemak geeft als het om voertuigen en kentekens gaat.

Eén van de meest belangrijke dingen die je bij de RDW Online kunt doen, is de kenteken check, waarbij je over ieder willekeurig voertuig dat bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer is geregistreerd, informatie kunt opvragen.

Daarbij valt natuurlijk wel te vermelden, dat er bijvoorbeeld geen informatie over fietsen beschikbaar is, aangezien er alleen informatie over voertuigen beschikbaar is, die zijn geregistreerd. En fietsen worden vanzelfsprekend niet geregistreerd.

Zo kan je makkelijk allerlei gegevens bekijken over het voertuig, door simpelweg een kenteken in te vullen.

Maar dat is natuurlijk niet alles wat de Rijksdienst voor het Wegverkeer doet.

Je kunt hier bijvoorbeeld een kenteken schorsen, als je, al dan niet tijdelijk, geen gebruik meer maakt van het voertuig.

Ook geeft deze overheidsinstelling de kentekenbewijzen af, of zoals deze tegenwoordig genoemd worden, de kentekencard.

Op RDW Online kan je verder veel informatie vinden, als je een voertuig wilt exporteren, of juist wilt importeren, en in het algemeen over verschillende voertuigen, maar ook bijvoorbeeld over het rijbewijs.

Als meest belangrijke echter, kan je op RDW Online ook informatie vinden over tellerstanden.

Hier werd in het verleden nogal eens mee gesjoemeld, maar vandaag de dag wordt de tellerstand onder andere bij iedere apk keuring geregistreerd.

Daaruit val af te leiden of de tellerstand in orde is, of als er mee gesjoemeld is, niet in orde is.

De tellerstandcontrole kan je ook direct uitvoeren op RDW Online, zodat je direct kunt bekijken of de tellerstand in orde is.

En ook dat is natuurlijk erg handig, als je bijvoorbeeld een auto wilt kopen.

[wp_ad_camp_1]

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en vooral alles omtrent auto's en kentekens is erg leuk om over te schrijven.