Kenteken check

Een kenteken check is een uitstekende manier, om meer te weten te komen over ieder willekeurig voertuig, dat geregistreerd is bij de Rijkstdienst voor het Wegverkeer, die tegenwoordig de Dienst wegverkeer genoemd wordt.

Dat is natuurlijk de overheidsinstelling, die de kentekens registreerd in Nederland, en de kentekenbewijzen afgeeft, of de kentekencard.

Van al deze geregistreerde voertuigen, wordt veel informatie vastgelegd, zodat deze voertuigen kunnen worden gecontroleerd.

Bij verkeerscontrolles, enerzijds bijvoorbeeld of de auto apk gekeurd is, en of de wegenbelasting is betaald, anderzijds om de gegevens van de voertuighouder of bestuurder makkelijk en snel te kunnen controleren.

De Kenteken Check

Bijkomend voordeel, en dat kan onder andere op de website van de RDW, is echter ook, dat iedere persoon kentekens kan checken.

Kenteken CheckEn dat gaat voor de kenteken check erg makkelijk.

Het enige dat je hoeft te doen, is het betreffende kenteken in te vullen, en alle beschikbare informatie wordt opgehaald, buiten de persoonlijke gegevens van de voertuighouder of bestuurder, want deze gegevens zijn vanzelfsprekend niet voor iedereen beschikbaar.

Natuurlijk kunnen er altijd momenten zijn, dat je meer over een bepaalde auto wilt weten, bijvoorbeeld als je er over aan het denken bent om de betreffende auto te kopen.

Het kan ook zijn, dat je de gegevens van je eigen auto wilt controleren.

Bijvoorbeeld omdat je niet meer weet wanneer de apk vernieuwd moet worden.

Al deze informatie kan je dus bekijken, zoals bijvoorbeeld de apk vervaldatum, de hoogte van de wegenbelasting, de motorinhoud, aantal eigenaren, is de auto verzekerd voor de WA, of niet, en ga zo maar door.

Door deze kenteken check, kan je je dan ook een goed beeld vormen over het betreffende voertuig.

Bij de Rijksdienst voor het wegverkeer kan je bovendien bekijken of het voertuig gestolen is.

En dat is natuurlijk ook erg handig, omdat je dan zeker weet dat je geen gestolen voertuig wilt kopen!

De kenteken check is overigens geheel gratis. Ga er dan ook niet voor betalen, hoewel sommige sites daar wel geld voor vragen.

[wp_ad_camp_1]

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en vooral alles omtrent auto's en kentekens is erg leuk om over te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...