SUV met lage bijtelling leasen

De SUV is vandaag de dag een populair autotype. SUV is een afkorting voor sports utility vehicle en daarmee wordt doorgaans bedoeld: een ruime auto met hoog laagvermogen, capaciteit voor passagiers, en vierwielaandrijving. In een SUV worden de kwaliteiten van twee types auto’s gecombineerd: aan de ene kant de personenauto, aan de andere kant de terreinwagen. Het resultaat is dan een auto die stoer en ruim is, maar luxe en comfortabel uitgevoerd. Het beste van twee werelden!

Bijtelling op een SUV

Over alle zakelijke leaseauto’s die ook privé worden gebruikt (of beter gezegd: waarvan niet is aangetoond dat ze maximaal 500 km per jaar privé worden ingezet), moet bijtelling worden betaald. De bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto en daarin wordt de SUV niet anders behandeld dan andere personenauto’s. Over zuinige en milieuvriendelijke auto’s betaalt u een lager bijtellingspercentage dan over auto’s met een hoge CO2-uitstoot.

SUV’s met een echt lage bijtelling zijn er niet zo veel. Toch zijn er enkele SUV’s met 7% of 14% bijtelling. De kentekenuitgifte voor deze auto’s is doorgaans geweest in 2015, want vanaf 1 januari 2016 zijn nieuwe bijtellingsklasses geïntroduceerd waarbij de 7% en 14% klasses zijn komen te vervallen. Slimme leasemaatschappijen kunnen hier echter op inspelen met hun inkoopbeleid en kunnen soms nog SUV’s leveren met 7% of 14% bijtelling. Voor SUV’s met een hogere CO2-uitstoot kennen we ook de oude bijtellingscategorie 20% en tot slot nog 25% voor auto’s met een hoge CO2-uitstoot.

Auto’s met een eerste tenaamstelling in 2016 hebben ook te maken met de bijtellingsklasses van 2016. Hierover betaalt u doorgaans 15%, 21% of 25% bijtelling.

SUV leasen of shortleasen

Populaire SUV’s die aangevraagd worden als shortlease door zakelijk rijders zijn bijvoorbeeld de  Volkswagen Tiguan, Mercedes GL of M, Audi Q3 of Q5, Nissan Qashqai en Renault Captur. Meest populair onder leaserijders is al lange tijd de Mitsubishi Outlander PHEV Plug-in Hybrid, die dankzij de hybride uitvoering een lage CO2-uitstoot heeft en daarmee een bijtelling van maar 7% (auto uit 2015) of 15% (auto uit 2016).

[wp_ad_camp_1]

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is eigenaar van Werbeagentur Hengstmengel in het Oostenrijkse Sautens.Hij schrijft dagelijks over vakantiebestemmingen in de verschillende Alpenlanden, en andere onderwerpen, en vooral alles omtrent auto's en kentekens is erg leuk om over te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...